lauantai, 2. kesäkuu 2012
Pienet juustopiiraat
100 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
3½ rkl kylmää vettä
täyte:
1 pkt pekonia
2-3 sipulia
200 g herkkusieniä (käytin pakaste paprikasuikaleita)
2 pkt Valio Mustapekka makea chili tai yrtti tuorejuustoa
pinnalle:
kirsikkatomaatteja, paprikaa ja/tai pinjansiemeniä
Nypi voi, jauhot ja vesi taikinaksi.
Painele taikinaa voideltujen muffinipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.
Hienonna pekoni ja sipulit. Viipaloi sienet (tai pilko paprikat pienemmäksi).
Ruskista pannulla. (Lisäsin pekoni-sipuli-paprikaseokseen vielä hieman chiliä ja pippuria.)
Jaa täyte syvennyksiin. Leikkaa juustot viipaleiksi (molemmat viideksi tai jos piiraita tulee useampi niin niin moneksi, kyllä tuosta yhdestä juustosta onnistui leikata kuusi viipaletta).
Nosta siivut piiraiden kansiksi. Koristele viipaloiduilla kirsikkatomaateilla, kuutioidulla paprikalla ja pinjansiemenillä.
Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa 15-17 min (pidin ehkä 13 min ja ehtivät jo vähän palaa reunoilta..).
Kommentit