Pitkästä aikaa sain aikaiseksi kaivaa jäätelökoneen kaapista ja kokeilin miten lemon curd taipuisi maustamaan jäätelöä.

Lemon curd:

1 rkl sitruunan kuorta
1/3 dl sitruunamehua
1 keltuainen
1/4 dl hillosokeria
1/4 dl sokeria
vajaa 20 g voita

Laita kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit kattilaan. Kiehauta kokoajan sekoittaen, ja keitä miedolla lämmöllä kunnes sakenee (n. 5 min).
Kaada seos kulhoon ja vatkaa kylmässä vesihauteessa vaahdoksi. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina joukkoon ja vatkaa vielä kunnes on tasaista.
Laita kylmään tekeytymään yön yli (tai ainakin useammaksi tunniksi -itse tein curdin aamulla ja jäätelön illalla).

Jäätelöseos:

350 g turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa
125 g sokeria
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
sitruunamehua & kuorta raastettuna (loput yhdestä sitruunasta mitä jäi curdin teosta)

Vatkaa kerma ja sokerit löysähköksi vaahdoksi. Sekoita jogurtti, maito ja sitruunamehu & kuori. Lisää seos kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäätelökoneeseen, valmistusaika n. 40 min. Juuri ennen kun otat jäätelön pois koneesta, lisää lemoncurd ja anna pyörähtää pari kertaa niin että curd jää "raidoiksi" jäätelöön. Siirrä jäätelö rasiaan ja pakastimeen.

(Ilman jäätelökonetta laita seos kulhossa pakastimeen ja vatkaa n. 30 minuutin välein kunnes jäätelö on jäätynyt.)