Lapset vaati kaupassa että meille täytyy ostaa kurpitsa, kun sellaisen bongasivat hevi-osastolla.

Hinta kun ei päätä huimannut (95 senttiä/kilo!), niin sellainenhan meille sitten kotiutui.

Illan googletin kurpitsareseptejä ja niitä löytyi kyllä, kuten myös monta muutakin Halloween-juttua joita täytyi myös kokeilla :D

Tokihan siitä kurpitsasta piti saada myös lyhty:

Lyhtyyn ei tarvinnut kummempia työvälineitä, hatu irrotin leipäveitsellä, sisukset kaiversin lusikalla, kasvot piirsin mustekynällä (tyhmästi kun hampaissa näkyy suun ääriviivat, mutta eihän ne pimeässä näy..) ja kaiversin hedelmäveitsellä.

KURPITSAPIIRAS (reseptin yhdistelin muutamista netistä löytyneistä ohjeista)

Pohja kauramurotaikinaa (pakastealtaasta tällä kertaa..)

Täyte:

n. 3 dl paseerattua keitettyä kurpitsaa
1 tlk kondensoitua maitoa
2 munaa
1 mm inkivääriä
1 mm neilikkaa
1 mm muskottipähkinää
1 mm kanelia

Taputtele taikina irtopohjavuodan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa n. 10 min.

Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen, kaada pohjalle ja paista 175 asteessa noin tunti, kunnes täyte on hyytynyt.

Jäähdytä ja tarjoa esimerkiksi kermavaahdon kera. (Lapset koristelivat tortun karkkimadoilla)

 

PEIKON KÄDET

(ohje löytyi täältä)

Täytteenä meillä oli tietenkin jauhettua peikonlihaa (sika-nautakin käynee), mausteita ja paseerattua tomaattia sekä mozzarellaa revittynä.

Ruvet ovat juustoraastetta ja ketsuppia, kynnet kokonaiset mantelit.

 

ÖRKIN SORMET

(ohje täältä)

Muuten käytin täysin samaa ohjetta paitsi laitoin kokonaiset mantelit kynsiksi.

 

Herkkujen painikkeena tarjottiin kuumaa kuravettä ja vihreää limalientä jossa uiskenteli löllökaloja (=siniseksi värjättyä mehua + liivatetta pakastettuna kala-jääpalamuotissa).

(lapset eivät suostuneet syömään peikonkättä ollenkaan, toinen uskaltautui syömään yhden örkin sormen mutta sentään piiras maistui molemmille...)