Nami-hiiren blogissa on meneillään "Värikäs syksy"-kakkukilpailu, ja synttärikakkuuni valitsin sitten syksyisiä värejä..

Pohjana 4 kpl 1:n munan sokerikakkupohjia, värjätty pastaväreillä (paitsi ruskea pohja kaakaojauheella)

Kostutus laimeaa sitruunamehua

Täyte sveitsiläismarenkivoikreemi & omenasose

Koristelu sokerimassaa, appelsiininmakuista massaa (lehdet) sekä vispikermaa.

Pohjat:

1 muna
saman verran sokeria
2 rkl perunajauhoja + loput vehnäjauhoja jotta on saman verran kuin sokeria + lusikankärjellinen leivinjauhetta
(ruskeassa pohjassa 1 rkl kaakaojauhetta, 1 rkl perunajauhoja)
pastaväriä (Wiltonin keltainen, oranssi ja punainen)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet sihdaten ja varovasti nostellen taikinaan. Lisää pastaväri ja sekoita varovasti tasaiseksi (kannattaa saada yhdellä tai maksimissaan kahdella kertaa tarpeeksi väriä ettei tule sekoiteltua liikaa ja taikina lässähdä!)

Leikkaa leivinpaperista 20 cm (irtopohja)vuoan pohjalle pyörylä, voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa n. 20 min.

Tee jokainen pohja erikseen (jos satut omistamaan useamman samankokoisen vuoan voit toki paistaa ne yhtäaikaa!)

Sveitsiläsmarenkivoikreemi

50 g valkuaisia (n. 2 kpl)
100 g sokeria
150 g suolatonta/vähäsuolaista voita
½ vaniljatanko

Vatkaa valkuaisia käsin (kiehuvassa) vesihauteessa, lisää sokeri vähitellen mukaan. Vispaa vesihauteessa kunnes seos on n. 60 asteista (tai sokeri kokonaan sulanut).

Siirrä kulho esim. kylmään vesihauteeseen ja vatkaa koneella kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.

Lisää huoneenlämpöinen voi pala kerrallaan vatkaten.

Rapsuta vaniljatangosta siemenet vaahtoon.

Vatkaa noin 5 min kunnes vaahto on tasaista ja sileää.

(Ohje vaihekuvineen täältä)

Levitä kreemiä ohut kerros kostutetun kakkupohjan päälle, levitä päälle omenasose (eikä toisinpäin, sanon kokemuksen syvällä rintaäänellä :D) ja täytä samoin koko kakku. Levitä loppu kreemi kakun päälle. (Tuo annos riitti juuri ja juuri!)

Värjää sokerimassa (käytin Dr. Oetkerin) ruskeaksi pastavärillä, kauli ohuehkoksi, leikkaa hieman kakkua pienempi ympyrä massasta ja nosta kakun päälle.

Vatkaa n. desi vispikermaa, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, levitä kakun reunoille esim. palettiveitsellä.

Vatkaa reilu dl vispikermaa yhdessä oranssin pastavärin ja sokereiden kanssa, pursota kakun päälle. (Mun pitäis harjoitella noita pursoituksia joskus ihan ajan kanssa!)

Lisää lehdet juuri ennen tarjoilua.

 

Muoks... Vai värikäs, sehän on "väririkas syksy"! :D No, sentään en taida olla ainoa lukihäiriöinen :D