Heti kun näin Cloettan mainoksen uusista salmiakkisuklaanapeista, tuli ensimmäisenä mieleen tehdä niistä muffinsseihin sydän, aiemmin olen käyttänyt niitä toffeenappeja ja ne on aikas hyviä.
Sitten vielä Kinuskikissan sivuilla törmäsin lakritsipursotuskermaan niin pakko oli päästä leipomaan..

12 kpl

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 3/4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 salmiakkisuklaanappirulla

Kuorrutus:
7 kpl Kick-patukoita
2 dl kuohukermaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää kerma ja kuivat aineet sihdaten, sekoita tasaiseksi. Lisää suklaarouhe.

Jaa taikinaa amerikan muffinssivuokien pohjille, laita jokaiseen yksi suklaanappi, peitä taikinalla.

Paista 200 asteessa noin 17 min. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Laita kerma kattilaan, kiehauta. Lisää palotellut kick-patukat, kuumenna sekoitellen kunnes patukat ovat sulaneet. Anna jäähtyä, laita sitten jääkaappiin yöksi.

Vatkaa jääkylmä seos kuohkeaksi ja pursota muffinssien päälle.

Ensi kerralla kyllä käytän tuohon lakritsivaahtoon joko enemmän kermaa tai vähemmän patukoita, oli nyt niin jäykkää että hyvä että sai pursotuspussista ulos :/ Hyvää oli toki! Ei vaan tullut niin kovin kauniita noista pursotuksistakaan kun katkeili ja tarvitsi kaksin käsin puristaa vaahtoa pussista ja muffnissit sitten karkaili alta..