Vapuksi tein munkkien ja lihapiirakoitten lisäksi myös churroja.

Ekan erän (kuvassa) tein ihan perusohjeen mukaan, toiseen erään lisäsin vähän vaniljasokeria kun jotenkin maistuivat valjuilta, tein niistä myös paljon paksumpia.

Ohje Sunnuntailta

2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
3 munaa

Laita vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat kevyesti toisessa astiassa. Lisää munavaahto taikinaan vähitellen, vatkaten.

Kaada taikina pursotinpussiin. Pursota kuumaan munkkirasvaan n. 10 cm:n pituisia pötköjä ja paista kullanruskeiksi.

Kierittele sokerissa (tai kanelisokerissa).

Perinteisesti churroja dipataan paksuun kaakaoon mutta maistuvat kyllä ihan paljaaltaankin!