Miehen yllätin tälläisellä kakulla ystävänpäivänä, kun oltiin sovittu ettei lahjoja osteta ;)
1304015.jpg

Pohja:
2,5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150 g voita/margariinia
100 g Geisha-suklaata
2 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä tai vaikka piimää!)
3 munaa

Sulata voi kattilassa, sekoita siihen Geishat, nosta levyltä kun ovat sulaneet.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää niihin voi-suklaa-sula.
Vatkaa seokseen jugurtti ja munat.
Paista kakkua voidellussa ja jauhoitetussa vuoassa 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Koverra jäähtynyt kakku ontoksi:
1304012.jpg

Valmista täytteeksi ja kuorrutteeksi suklaamousse:

3 munaa
3 dl kermaa
175-200 g tummaa suklaata
3 rkl sokeria

Sulata 3/4 suklaasta mikrossa tai vesihauteessa. Rouhi loput.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset, sitten kerma ja viimeiseksi keltuaiset ja sokeri (tässä järjestyksessä vatkaimia ei tarvitse pestä välillä! ;) ).
Sekoita keltuaisvaahtoon sula, ei kuuma!, suklaa. Lisää kermavaahto ja suklaa rouhe seokseen.
Viimeisenä nostele varovasti valkuaisvaahto seokseen.

Kaada mousse kakkuun ja levitä paksulti reunoille. Nosta yöksi jääkaappiin.
Koristele kermapursotuksilla seuraavana päivänä.

En voi tarpeeksi korostaa miten varovainen munavaahtojen kanssa täytyy olla! Mousse lässähtää melko pienestäkin kolautuksesta, joten ole varovainen. (Yksi kamalammista ruokaan liittyvistä muistoistani on, kun tein tätä moussea, ja juuri kun kävelin keittiöön, silloinen kämppikseni oli juuri ottanut annoksen ja paukutti lusikkaa moussekulhon reunaan, ja siinäpä se sitten oli, lässähtänyttä suklaaliejua..)
Jo valmistusvaiheessa, älä kolauttele kulhoja pöytään tai vatkaimia kulhon reunaan tms.