Ohje Ruokamaailma-lehdestä pikkuisen muokattuna, tarkoitus oli tehdä päivällisvieraiksi tuleville kasvissyöjille mutta joutuivat sitten perumaan :( Vaan nytpä on harjoiteltu ja hyväksi havaittu resepti sen kerran varalle, kun tapaaminen onnistuu!

 

Noin kilo (10 kpl) tomaatteja

3 valkosipulinkynttä

2 tl kuivattua oreganoa

muutama lehti tuoretta basilikaa

loraus valkosipulvalkoviinietikkaa

1 tl sokeria

loraus öljyä

1/4 dl soijakastiketta

puolikkaan limen mehu

Leikkaa tomaatit neljään osaan (poista kannat). Kuori valkosipulit ja murskaa ne veitsen lappeella. Hauduta tomaatteja, valkosipulia ja oreganoa kattilassa miedolla lämmöllä (ensin pidin asteikolla 1-6 kolmosella ja kun alkoi kiehua, vaihdoin kakkoselle) 45 min.

Lisää revityt basilikan lehdet loppuvaiheessa hauduttamista.

Lisää sokeri ja etikka ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Lisää loput aineet kastikkeeseen ja anna kiehahtaa.

Tarjoa keitetyn täysjyväspagetin ja valkosipulileivän kera.

 

Valkosipulileipä:

2 dl vettä

vajaa pkt tuorehiivaa

vehnäjauhoja

suolaa

öljyä

 

Päälle:

öljyä

valkosipulin kynsi

tuoretta basilikaa

kuivattua oreganoa

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja vaivaten, kunnes taikina on kiinteää mutta pehmeää (noin 3 dl arvelisin). Lisää suola ja loraus öljyä. Anna kohota noin 20 min.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi.

Vuoraa uunin ritilä foliolla, sivele folio öljyllä ja nosta taikinapohja sen päälle.

Silppua valkosipulinkynsi ja basilika pieneksi silpuksi, sekoita muutamaan ruokalusikalliseen öljyä. Levitä pohjan päälle. Lisää muut mausteet.

Paista rapeaksi 250 asteessa noin vartti.