Nami-hiiren blogissa on vielä meneillään kilpailu, ja tämä leivonnainen pälkähti mieleeni kun mietin milläs siihen kilpailuun voisi osallistua.


Taikina:

2½ dl maitoa
puolikas muna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
11 g kuivahiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
100 g voita

Täyte:

3-4 omenaa (kuorittuina) viipaleina
ruokosokeria
kanelia
voita

Lämmitä maito, sekoita siihen sokerit ja muna, sitten kuivahiiva sekoitettuna osaan jauhoista. Lisää jauhoja kokoajan vaivaten. Lisää vielä pehmeä voi ja vaivaa kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta levy. Asettele päälle kerroksittain omenaviipaleita, sokeria, kanelia ja voinokareita. Nosta reunat keon päälle ja sulje tiiviiksi.

Paista ensin 225 asteessa kullanruskeaksi, kääri sitten folioon ja paista 150 asteessa 2 tuntia.

Leikkaa siivuiksi ja nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.