sunnuntai, 27. toukokuu 2012
Jauhelihavartaat
Mut muuten noudatin ohjetta orjallisesti ;)
2 prk kermaviiliä
1 pss ranskalaista sipulikeittoainesta
(100 g (n.2 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja)
1/2 dl korppujauhoja
800 g paistijauhelihaa (hups, mulla oli ihan tavan sikanautaa.. se siitä orjallisuudesta!)
6 kipparijuustoviipaletta (jos et laita pippurista niin rouhaise vähän pippuria taikinaan)
2 valkosipulin kynttä (tai jauhetta..)
1 muna
+
puisia grillivarrastikkuja
Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.
Yhdistä kermaviili, sipulikeittoainekset (mä aina rouhin nuo keittoainekset veitsellä kun jää muuten mun makuun liian isoiksi paloiksi), hienonnenut tomaatit ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha, paloitellut juustoviipaleet, hienonnetut valkosipulin kynnet (tai jauhe) ja muna. Muotoile taikinasta tankoja, pujoita niihin grillivarrastikut.
Kypsennä vartaat parilaritilällä grillissä tai muurikkapannussa.
Voit kypsentää vartaat myös uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä (me tehtiin uunissa kun ei sitä grilliä ole..).
Tosi hyviä, lapsetkin söivät innolla :) Lisäksi oli tarjolla uuniperunat ja salaattia.
Kommentit