Tänään juhlittiin meidän esikoisen 4-vuotissyntymäpäivää hieman etukäteen.

Poika toivoi kakuksi sydänkakkua uudella Wiltonin sydänvuoalla, ja sellaisen sai.

Koristeita en ehtinyt alkaa tekemään (tämä viikko kun oli ensimmäinen viikko yksin poikien kanssa kun miehen isyysvapaa loppui), joten kokeilin ensimmäistä kertaa valmista kakkukuvaa.

Pohja:

7 munaa
-saman verran sokeria
-3/4 dl kaakaojauhetta, ½ dl maissitärkkelysjauhoa + loput vehnäjauhoa
-1½ tl leivinjauhetta & 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet sihdaten ja varovasti sekoittaen.

Voitele vuoat, jaa taikina niihin tasaisesti.

Paista 175 asteessa kypsiksi.

Minttusuklaatäyte (Kinuskikissalta):

2½ dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 tl piparminttuaromia
100 g valkosuklaata
vihreää pastaväriä
hieman sokeria
100 g Maraboun minttukrokanttisuklaata rouhittuna

Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, sekoita siihen piparminttuaromi ja valkosuklaa. Lisää seos kermavaahtoon ja lisää hieman vihreää väriä, vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaarouhe.

Kostuta kakkupohjat maidolla ja täytä kolot. Laita kakkupohjat erikseen jääkaappiin noin tunniksi ja kumoa vasta sitten ylempi kerros alemman päälle, ettei täyte valu.

Sipaise kerros kermavaahtoa kakun päälle ja aseta siihen kakkukuva, anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pursotukset kuohukermaa, vaniljakreemijauhetta (1 rkl/2dl), ripaus sokeria ja vaniljajauhetta.