Tätini täytti syyskuun lopussa 2x25 vuotta, ja juhliin tein kakun, toivemakuna oli Baileys, muokkasin sitten vähän sen Baileys-juustokakun ohjetta ja tein siitä täytekakun täytteen.

Voitte varmaan uskoa miten ruoskin itseäni kun tuo sokerimassa taittui kun nostin sen kakun päälle.. Mutta onneksi se ei kaatanut maailmaa, pystyssä on vielä!

Kimalletta myös vähän tupsahteli vääriin paikkoihin, luonnossa ei onneksi näyttänyt noin pahalta kuin kuvassa!

Pohja (2 uuninpellillistä)

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl Ohrakasta
1 tl leivinjauhetta
+oranssia pastaväriä

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
! dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat & sokeri, siivilöi vaahtoon kuivat aineet ja sekoita varovasti nostellen tasaiseksi. (Lisää toiseen taikinaan myös väri)

Kaada taikinat pursotinpusseihin ja pursota pellille joka toinen raita toista taikinaa ja joka toinen toista niin että saat raidallisen pohjan.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Täytteen määriä en enää muista tarkkaan, 2½ purkkia mascarponea ja 2-3 dl kermaa taisi olla, sokeria ja muutama liivate sulatettuna kiehautettuun Baileysiin.

Pohjat kostutin kokonaan Baileysilla, täytteeseen en sitä uskaltanut kovin paljoa laittaa ettei alkoholi juokseta kermaa.

Päälle tein vielä suklaakermavaahdon sokerimassan alle ja pitämään vohveleita pystyssä.

Koristeena aiemmin tekemiäni syksyn lehtiä ja kirjaimet sokerimassasta (tekstinä meidän oma inside-vitsi ;D)

Tältä kakku näytti sisältä:

Tein myös alkoholittoman version kääretorttuna, samalla pohjaohjeella, tosin pienemmällä määrällä:

Täytteenä mascarponea, kermaa ja valkosuklaata, päällä Wiltonin kimallegeeliä.

Onnea vielä kerran täti-rakas!