Kokeile tätä kotona-blogissa oli aivan ihania pandakeksejä, joita piti sitten kokeilla pojan kerhon nyyttikesteihin.

Ihanhan nää ei menneet kuin Paulalla tai edes kuin Strömsössä mutta hauskoja niistä tuli silti ja kaikki menivät kerhossa joten mission accomplished :)

Nallet ja pöllöt

230 g huoneenlämpöistä voita
150 g sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 iso kananmuna
325 g vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta

(alkuperäisessä ohjeessa oli myös appelsiininkuorta minkä jätin pois)

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna vatkaten, ja lopuksi jauhot.
Erota taikinasta vajaa puolet, vatkaa siihen vielä kaakaojauhe.

Ajatukseni oli tehdä pelkkiä nalleja (tai jopa pandoja!) mutta sitä varten olisikin pitänyt värjätä paljon vähemmän taikinaa kaakaolla mutta tässä kohtaa ei ajatukset toimineet niin hyvin..

Taikina kannattaa siirtää jääkaappiin joksikin aikaa ennen kuin sitä alkaa muotoilemaan, on muuten ehkä liian pehmeää.

Nallet tein niin, että kaulin vaaleasta taikinasta ohuen levyn johon pursotin pyöreäpäisellä tyllalla ruskeaa taikinaa ja käärin rullalle. Sitten kaulin ruskeasta taikinasta levyn johon käärin aiemman pötkön.

Sitä en kyllä tajua millä Paula on saanut tehtyä niille pandoilleen suun, ei onnistunut minulta sitten millään, päädyin tekemään pelkän nenän, mutta eipä nuo nyt suuta mihinkään tarvinneet :D

Sitten tajusin tehneeni hirmu pitkät silmäpötköt ja taikina alkoi loppua kesken, päätin että teen ruskeita nalleja kaveriksi vaaleille ja pyöräytin silmäpötköön vielä yhden kerroksen vaaleaa taikinaa.
Vaikka eihän niistä enää nallejen näköisiä tullutkaan, ehkä enemmän pöllöjä..

Loput silmäpötköt laitoin vielä yhteen:

Pötköjä pitää pitää pari tuntia jääkaapissa (tai pakastimessa), sitten leikellään n. ½ cm levyjä joita paistetaan n. 8 min 175 asteessa (ohjeessa oli 160 asteessa kiertoilmalla mutta kun on vaan tuo tavallinen uuni).