Vihdoin sain testattua tämän tortun! Ohjeen sain siis 14. kierroksen ensimmäisessä paketissa.

Kovin kaunis tästä ei tullut mutta maku on hyvä -ei tosin lapsista, harmi vaan kun joudutaan syömään tämä yksin....

Inkiväärin ja suklaan yhdistelmä tekee tästä tortusta erityisen ihanan ja mausteisen talviherkun. Tee itse hillottua inkivääriä ja käytä siitä loput makeisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai teehen hunajan tapaan.

Pohja:

5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
150 g voita
2 rkl sokeria
(laitoin vielä 1 rkl kylmää vettä)

Vuokaan:

kuivattuja herneitä

Päälle:

2 rkl hillottua inkivääriä
1 dl päärynäsosetta
200 g maitosuklaata
1 dl kermaa

Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja nypi taikinaksi.
(Itselläni jäi niin kuivaksi että oli pakko laittaa hieman vettä, riippuu varmaan taas niin jauhojen laadusta, ensi kerralla ehkä laittaisin alkuun 4-4½ dl jauhoja ainakin alkuun..)

Painele taikina matalan torttuvuoan (24cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle folio ja kuivatut herneet. Paista pohjaa 225 asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Nosta herneet ja folio pois.

Sekoita hillottu inkivääri päärynäsoseeseen ja levitä seos torttupohjalle.

Sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna kerma ja lisää se suklaasulaan. Valuta kuorrutus tortun päälle. Anna päällisen vähän jämähtää ja tarjoile.

Tortun voi koristella oman mielen mukaan, tai vaikka tuoreilla hedelmillä, mutta maistuu varmasti ilman koristeitakin. (Kuten maistuikin oikein hyvin. Kaveriksi lautaselle voisi myös laittaa vaikka vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa!)

 

Hillottu inkivääri

1 dl tuoretta inkivääriä raasteena
1 dl vettä
1 dl sokeria

Poimi inkivääriraasteen joukkoon jääneet inkiväärisäikeet pois. Kuumenna kattilassa vesi-sokeriseosta, kunnes sokeri sulaa. Lisää inkivääriraaste ja keitä hiljalleen sakeaksi hilloksi. Säilytä tiiviissä rasiassa kylmässä tai pakasta.

Tuohon 2 rkl:n mitä torttuun tarvitaan meni vajaa ½ dl inkivääriä.

Kiitos sly:ni ohjeesta!