Tätä olen tahtonut kokeilla jo pitemmän aikaa, Sveitsissä harkitsin tämän tekoa mutta sieltä en löytänyt myynnistä pieniä Baileys-pulloja, ja ison pullon ostaminen desin takia tuntui aika turhalta kun muuten emme alkoholia käytä..

Mutta nyt sitten sain pienet pullot Alkosta ja kakun kokeiluun, ja oli kyllä sen arvoinen!

Ruma kakusta kyllä tuli, irtopohjavuokani on liian iso (n.26cm), ja jouduin tekemään kakun etukäteen ja laittamaan pakkaseen, en tiedä eikö tykännyt siitä vai mistä johtui. Liivatettakin kakussa on aika vähäinen määrä (esim. edellisessä mangotuorejuustokakussa on sama määrä liivatetta vaikka tässä on 300g enemmän juustoa, tosin juusto on mascarponea ja se toki on jäykempää kuin tavallinen tuorejuusto mutta silti.. ensi kerralla varmaankin laitan ainakin yhden liivatteen lisää!)
Halusin vielä koristella kakun Sveitsiläisestä suklaakiekosta pyöräytetyillä kiehkuroilla, mutta liekö helteet syynä vai mikä (oli kyllä aika viileä päivä tuolloin, vain 23 astetta), ei sekään onnistunut, taisi vaan kiekko tuhoutua kun pohjan kuopat, mitkä pitävät kiekon normaalisti paikoillaan levenivät yli sentin mittaisiksi, noinkohan se enää kestää paikoillaan.. :/

Mutta maku oli kyllä kohdallaan vaikkei kakku mikään kaunotar olekaan!

Ohje Kinuskikissalta.

Pohja:
200 g tummia täytekeksejä (esim Dominoita, itse käytin Pirkkaa)
25 g voita (laitoin puolet alkuper. ohjeesta)

Täyte:
4 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
500 g mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileysiä

Kiille:
3 liivatetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl maitoa

Halkaise keksit, kaavi täyte kulhoon ja laita keksinpuolikkaat muovipussiin. Sulje pussi ja murskaa keksit kaulimella. (Tai sitten jos olet onnellinen monitoimikoneen omistaja, murskaa ne kokonaisina sellaisessa;) )
Sulata voi, sekoita se täytteeseen, sekoita sitten keksit ja voi-täyte.
Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta Baileys, sekoita liotetut liivatteet siihen, anna jäähtyä sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma, lisää tomusokeri vaahdotuksen puolivälissä. Sekoita ensin mascarpone kermavaahtoon, sitten valkuaiset.
Lisää Baileys-liivateseos ohuena nauhanan varovasti sekoittaen.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin 3 tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Sekoita muut kiilteen aineet kattilassa, kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Liuota liivatteet kuumaan kaakaomaitoon. Anna jäähtyä väh. huoneenlämpöiseksi (esim. vesihauteessa).

Kaada kiille vuokaan täytteen päälle, anna hyytyä jääkaapissa väh. 3 h.