Miehen syntymäpäivillä tarjottiin myös vetyjä itsetehdyistä lihiksistä!

1241034829_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5 dl maitoa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2/3 pkt hiivaa
n. ½ kg vehnäjauhoja
n. ½ kg hiivaleipäjauhoja

Täyte:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
mausteita (esim. jauhelihamauste, mustapippuri, maustepippuri, paprika, valkosipulijauhe..)
1 dl puuroriisiä

Paistamiseen:
1-2 pkt munkkirasvaa (tai öljyä)

Valuta puuroriisiä lävikössä kylmällä vedellä kunnes vesi on kirkasta. Keitä kypsäksi. Paista jauheliha ja sipuli, mausta. Sekoita täytteen aineet.

Lämmitä maito kädenlmpöiseksi. Sekoita maitoon sokeri, suola, öljy ja hiiva. Lisää jauhoja, vaivaa taikinaksi. Anna kohota n. puoli tuntia.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja, kauli pallot ohuehkoiksi pyörylöiksi. Laita keskelle lusikallinen täytettä, nosta reunat yhteen, paina pyöreällä muotilla (esim. kulholla) reunat kiinni.

Anna kohota sen aikaa kun kuumennat rasvan.

Paista lihapiirakat kullanruskeiksi molemmilta puolilta.
Säilytä peitettyinä.

Vedyt: lihapiirakka täytetään keittokinkulla (tai savukinkulla, tästä on kaksi eri koulukuntaa ;D), keitetyllä munalla, kurkkusalaatilla, majoneesilla, sinapilla, ketsupilla ja sipulilla.