Taas leivottu sly:ltäni saadusta kirjasta, tällä kertaa lopputulos oli suorastaan loistava vaikka tällä kertaa myös tiesin mokanneeni :D
Mun siis piti tehdä niitä kookos-muffinsseja ja otin aiemmin jo voin pehmenemään kulhoon, mutta sitten kun aloin leipomaan huomasin että ananaspurkki oli kadonnut jonnekin vaikka kuvittelin sellaisen kaapista löytyvän, piti siis leipoa jotain muuta, selailin sitten kirjaa että löytyisi ohje mihin tarvittaisiin sama määrä voita, ja vissiin rivit hyppi silmissä kun valitsin tämän ohjeen, vasta siinä vaiheessa kun aloin vaahdottamaan voita ja sokeria tajusin että hups... voita olisi pitänyt olla paljon vähemmän. No mut enempi parempi.. ;)


16 kpl (tosin mä sain näistä 12 kpl..)

1 rkl pikakahvijauhetta (käytin vähän reilummin sly:ltäni saatua kahvijauhetta)
1 rkl kiehuvaa vettä
8 rkl pehmeää voita (eli 115 g jos tekee niinkuin minä...)
115 g ruskeaa sokeria
2 kananmunaa
115 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl smetanaa (en laittanut kun sitä voita oli niin paljon, arvelin et korvaa tämän sit..)

kuorrute:
225 g tomusokeria
4 tl lämmintä vettä
1 tl pikakahvijauhetta (laitoin tähän kanssa vähän reilummin sitä sly:ni antamaa..)
2 tl kiehuvaa vettä

Sekoita pikakahvi ja kiehuva vesi.
Pane voi, sokeri ja munat kulhoon. (Mä ensin ihan vatkasin voin ja sokerin ja sitten munat yksitellen)
Siivilöi jauho ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Lisää kahvi (ja smetana) ja sekoita hyvin.
Lusikoi taikina paperivuokiin.
Paista vuokaleivoksia 190 asteisessa uunissa noin 20 min.

Kuorrute:
Siivilöi 140 g tomusokerista kulhoon. Lisää vähitellen lämmin vesi ja sekoita, kunnes seos on notkeaa ja tarttuu puukauhan alapintaan kiinni (??).
Sekoita pikakahvi kiehuvaan veteen, siivilöi loput tomusokerista kulhoon ja lisää kahvi. Pane kahvikuorrute pursotuspussiin jossa on pieni suukappale (tai leikkaa vaan pieni reikä pussiin..).
Levitä jäähtyneiden vuokaleivosten päälle ensin tomusokerikuorrutetta ja pursota sitten nopeasti kahvikuorruteraitoja poikittain. Vedä vartaalla pursotettuja raitoja molempiin suuntiin.
Anna asettua ennen tarjoilua.

-Mä vähän mokasin myös kuorrutteen kanssa kun se tuntui niin kamalan jäykältä niin menin sit laittamaan siihen lisää vettä ja niinhän se sit valui leivosten päältä.. Mutta ei me pienistä välitetä!
Aivan älyttömän hyviä näistä kyllä tuli (taikina jo oli niin hyvää :P)! Varmasti tulee tehtyä uudestaankin (kunhan nyt kerkiää ensin kokeilla nuo 100 muuta ohjetta.....)!


Valuvikaiset...