Heti piti eilen illalla jotain kokeilla sly-paketissa tulleesta kirjasta, poikien kanssa valittiin herkullisen kuuloiset vaahtokaramellimuffinit.
En vaan tiedä teinkö jotain väärin (fiksua alkaa leipomaan kun on illan yksin lasten kanssa ja juuri iltapuuroaikaan, toisella kädellä hämmentää puuroa ja toisella leipoo muffinsseja... ;) ) vai onko reseptissä virhe -muffinssit eivät olleet kovinkaan hyviä, taikina oli kovaa ja maistui lähinnä jauholle.. :/
Mutta laitan sen nyt kuitenkin tähän, jos vaikka joku osaa vinkata mitä olisi pitänyt tehdä (on noita muffeja tullut tosin syötyä :P suklaa ja vaahtikset kyllä korvaa pienet puutteet taikinassa :D)


Käytin sly-paketissa saamiani muffinivuokia muffinipellillä, ja kun taikinaa jäi yli, pääsin testaamaan Arlalta saamani silikonivuoat, voitin ne jostain fb-kilpailusta, tosin oon alkanut miettimään noinkohan kaikki osallistujat voittaa niissä sillä sain Arlalta myös joulun aikaan lehmä-piparimuotin voittona toisesta fb-kisasta.. tai sit mulla on vaan tosi hyvä tuuri!

ainekset
12 kpl (itse sain yhteensä 18 kpl)

70 g voita sulana
275 g vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
85 g hienoasokeria
100 g maitosuklaarakeita (me käytettiin levyllinen Pandan valkosuklaata rouhittuna)
55 g erivärisiä pieniä vaahtokaramelleja (käytin ihan vaan valkoisia pieniä kun niitä oli kaapissa)
1 iso kananmuna vatkattuna
3 dl maitoa

Siivilöi jauho, kaakao ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, suklaarakeet ja vaahtokaramellit.
Vatkaa eri kulhossa muna, maito ja sula voi yhteen. Hämmennä ne varovasti jauhoseokseen. Jaa taikina vuokiin.
Paista muffineita 190-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat kohonneita ja kullanruskeita (aika tummanruskeita olivat jo valmiiksi ;) ja mun uunilla n. 17 min oli aika hyvä aika, toki olivat pienempiä kun tuli enemmän).

Seuraava resepti kirjasta on jo listalla, pakko kokeilla trooppisia kookosmuffineita! (kunhan saadaan nuo edelliset syötyä/syötettyä jollekin)